fotoluminescentie
FloWithDGlow

 

2015, januari - Afgelopen jaar ontwikkelde Smits Neuchâtel Infrastructuur bv samen met Senlima bv FloWithDGlow: een materiaal op basis van persistente fotoluminescentie. Het heeft volgens de producent een oneindige cyclus van oplading en nalichting. Het materiaal wordt opgeladen door dag- en kunstlicht en heeft geen batterij, solar back-up of stroom nodig. Zelfs in bosrijke gebieden geeft volgens de bedenkers circa 8 tot 12 uur licht in het duister.
Het materiaal wordt door Smits Neuchâtel Infrastructuur bv in prefab onderdelen geproduceerd, bijvoorbeeld stroken van 1,00 m lengte en 10 centimeter breed. Het is toepasbaar als markering in verhardingen of bijvoorbeeld op de leuningen van een brug. Daarnaast kan het ook in situ worden aangebracht, zodat nagenoeg elk gewenste vorm of model mogelijk is. FloWitheDGlow volgt de vloeistofdynamica van asfalt, heeft de vereiste stroefheid en wordt met reflecterende parels uitgevoerd.

In 2014 zijn er een aantal proeflocaties uitgevoerd in de Provincie Gelderland, FloWithDGlow is daar toegepast op zowel rijwielpaden als afscheiding tussen rijwielpaden en provinciale wegen, waarmee de attentiewaarden voor alle weggebruikers is vergroot.fotoluminescentie


Meer op de website van Smits Neuchâtel Infrastructuur>