Flexbrick op Casa Mingo, Barcelona

Flexbrick


2016, februari - Tijdens de Material Xperience, eind januari van dit jaar in Ahoy, hield Jaume Colom, technisch directeur van het Spaanse bedrijf Flexbrick, een lezing over het bouwsysteem van zijn bedrijf. Het gaat om een relatief nieuw bouwsysteem waarbij bakstenen als matten in constructies kunnen worden verwerkt.
Flexbrick, gevestigd in Els Hostalets de Pierola, ten westen van Barcelona, is zowel de naam van een bedrijf als van een bouwsysteem dat door diezelfde firma werd ontwikkeld. Het werkt met matten van speciale bakstenen, die met een constructie van (metalen) draden door elkaar zijn verbonden. Op die manier kunnen zowel gebogen als vlakke constructies worden gemaakt: daken, gevels, afrasteringen en/of bestratingen. Het Flexbrick-systeem dat onder de aanduiding Flexbrick ceramic textile op de markt werd gebracht, kan in verschillende configuraties en toepassingen worden ingezet, variërend van gebogen wanden en plafonds tot bestrating en decoratieve toepassingen.

www.flexbrick.net

Flexbrick, verticaal, in open configuratie


Het jaarlijkse Material Xperience-evenement wordt georganiseerd door Materia (Naarden)  een internationale netwerkorganisatie die zich bezighoudt met materialen en innovatie. Doel van Materia is om materiaalinnovatie te stimuleren voor een mooiere, duurzamere en kwalitatief betere gebouwde omgeving.  Material Xperience (MX2016) is een expositie annex beurs voor architecten en iedereen die op creatieve manier iets met materialen heeft.  Dit jaar vond de bijeenkomst plaats onder het adagium ‘The Future is Here.’

www.materia.nl