3D-printen in het groot: ENLARG3D

Poly Products (Werkendam) introduceert ENLARG3D als nieuwe merknaam om alle activiteiten met betrekking tot 3D printen naar de markt te brengen. 3D printen als vormgevingstechnologie met  kunststof materialen geven dermate grote kansen voor huidige maatschappelijke- en marktvragen dat deze helder en duidelijk gecommuniceerd moeten worden.

De eerste grootformaat printer van Poly Products is in het najaar van 2019 in gebruik genomen. Deze printer levert producten waarbij tenminste één van de afmetingen van het product groter is dan 0,5 meter. ENLARG3D komt in haar kracht bij producten met product afmetingen van meerdere meters. De verwerkte materialen zijn voornamelijk PETG, recycled PETG of PP gevuld met een ‘short fibre’ voor meer sterkte en minder krimp. Ontwerpers die unieke stuks, kleine series op groot formaat in kunststof willen printen zijn precies aan het goede adres bij ENLARG3D.

Door 3D-prints samen te stellen, zijn volgens het bedrijf nagenoeg alle vormen mogelijk. Maximale afmetingen bestaan eigenlijk niet.

In de komende periode zullen de activiteiten van ENLARG3D verder worden uitgebreid door investeringen in infrastructuur, hard- en software en het aangaan van strategische samenwerkingen, allen gericht op grootformaat kunststof geprinte producten.

Meer bij enlarg3dnl