Ballast Nedam Development lanceert klimaatpositief Natuurhuis van stro

.Ballast Nedam Development gaat klimaatpositieve strowoningen ontwikkelen onder de naam Natuurhuis. Dit is het resultaat van een zoektocht naar een schaalbare klimaatpositieve woning, die eind 2021 is gestart. Ballast Nedam Development wil het nieuwe normaal in Nederland introduceren en een materiaaltransitie ontketenen.

De combinatie van Strotec, architecten|en|en en Bouwbedrijf Van Herpen is verkozen tot winnaar van de Natuurhuisprijsvraag. De eerste pilot vindt plaats in het Noord-Brabantse Heeze. Medio 2023 start naar verwachting de bouw van het eerste natuurhuis Ballast Nedam Development.

De klimaatpositieve woning wordt toegankelijk gemaakt voor een breder publiek.
Het Natuurhuis zet in op betaalbaarheid en schaalbaarheid. Door gebruik te maken van geprefabriceerde stropanelen is het mogelijk om op grote schaal te bouwen. Het huis is voor meer dan 95 procent biobased. Naast stro, een restproduct uit de agrarische sector, wordt er gebruik gemaakt van een hele reeks andere biobased materialen. Hierdoor bespaart de woning volgens Ballast Nedam in totaal 90 ton CO2.

Meer bij Ballast Nedam>