Betonprijs 2021 (2022)

Op 14 juni 2022 is tijdens het Beton Event 2022, de Betonprijs 2021 uitgereikt. Er werden prijzen verdeeld in zes categorieën: Bestaande bouw, Civiele bouw, Duurzame bouw, Grensverleggende bouw, Utiliteitsbouw en Woningbouw.
In de categorie Bestaande bouw ging de prijs naar het project Transformatie gebouw Hoog Lindoduin in Den Haag (een project van ABT); de prijs voor Civiele bouw ging naar BAM Infra voor de Rotterdamsebaan; die voor Duurzame bouw naar Nieuwe Verbinding N69 (‘de groenste weg van Brabant’) van Boskalis infra. Winnaar in de categorie Grensverleggende bouw was Hi-Con Nederland (Appartementengebouw The Line in Amsterdam) terwijl het bedrijf ook de prijs won in de categorie Utiliteitsbouw (met het project Concertzaal Amare in Den Haag).
De prijs in de categorie Woningbouw ten slotte werd gewonnen door Royal haskoningDHV, voor het multifunctioneel woongebouw Westbeat in Amsterdam.

De Betonprijs wordt sinds 1979 elke twee jaar uitgereikt aan toonaangevende projecten in de betonbouwsector om de kennis en kunde in de hele Nederlandse betonsector te vergroten. Deze projecten zijn een voorbeeld van o.a. intelligente, verantwoorde, toekomstgerichte, waardevolle en inspirerende toepassingen van het materiaal beton.

Foto: Appartementengebouw The Line Amsterdam Overhoeks, winnaar in de categorie Gransverleggende bouw (Foto: betonprijs.nl)

Meer bij de Betonprijs>