Biomason en stonecycling lanceren BioBasedTiles

StoneCycling (Amsterdam) en het Amerikaanse Biomason gaan een gezamenlijk product op de markt brengen:  BioBasedTiles. Het gaat om biologisch vervaardigde, prefab tegels met een extreem lage CO2-footprint.

De samenwerking richt zich eerst op het vergroten van de Europese verkoop van geprefabriceerde tegelproducten van Biomason, naast StoneCycling’s geüpcyclede en circulaire producten,
StoneCycling, met het hoofdkantoor in Amsterdam, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van nieuwe, hoogwaardige (keramische) bouwmaterialen gemaakt van bouw-, sloop- en industrieel afval.
Biomason is het enige bedrijf ter wereld dat biologische processen gebruikt om steenachtig materiaal te produceren. Sinds 2012 gebruikt het bedrijf micro-organismen die bij kamertemperatuur een duurzaam, structureel biocement maken.
De productie van Portlandcement (OPC) is verantwoordelijk voor meer dan acht procent van de wereldwijde CO2-uitstoot – dat is vier keer meer dan de luchtvaartindustrie. Beton, waarvan cement het belangrijkste ingrediënt is, is na water het meest verbruikte materiaal ter wereld.
Biomason maakt cement op een fundamenteel andere manier, waardoor emissies worden geëlimineerd.

Meer bij StoneCycling>