Circulaire Plastics en Rubber Programma krijgt flinke boost

Het onderzoeksprogramma Circulair Plastics, als onderdeel van programma Duurzame MaterialenNL ontvangt van het Ministerie van Economische Zaken een voorwaardelijke bijdrage van 220 miljoen vanuit het nationaal Groeifonds. Dat maakte het ministerie op 14 april bekend.
De landelijke samenwerking Duurzame MaterialenNL is bedoeld voor de ontwikkeling en het toepassen van duurzame en circulaire materialen. De ondersteuning is voor het ontwikkelen van circulaire plastics. De recyclingmarkt groeit sterk, ook door regels voor een minimum percentage gerecycled plastic in producten.
De Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) verwacht dat door deze bijdrage de sector verder werken aan verduurzaming in de komende jaren. Tegelijk betreurt de NRK dat niet het hele, door de sector opgestelde plan is goedgekeurd. Daarom is het volgens de NRK in mindere mate mogelijk om aan alle zes de kernthema’s, budget te kunnen besteden. Toch blijven de NRK en de sector volop inzetten op het verder verduurzamen.

Meer bij de NRK>