E-Board: renoveren en isoleren all-in-one

Vandersandengroup richtte tijdens de vakbeurs GEVEL, 23, 24 januari in Rotterdam Ahoy, het spotlicht op E-Board, een door het bedrijf ontwikkeld gevelisolatiesysteem. Het bestaat uit twee hoofdelementen: een isolerende plaat en steenstrips. Volgens Vandersanden zijn de esthetische mogelijkheden eindeloos en krijgt de ontwerper een optimale vrijheid. Naast het behalen van een maximale EPC (energieprestatiecoëfficiënt) geeft E-Board veel binnenruimte en is het mogelijk om het uiterlijk van een gebouw te handhaven of juist een nieuw uiterlijk te geven aan renovatie- en transformatieprojecten.

Het installeren van E-Board begint met het aanbrengen van malgevormde isolatieplaten van EPS-HR waarop uitlijningsrichels zijn aangebracht, bedoeld voor de uitlijning en verbeterde hechting van de steenstrips. EPS-HR bestaat voor 94 procentuit lucht, vastgehouden in een gesloten cellenstructuur. Het is een isolator met een zeer lage lambdawaarde: λ = 0,031 W/mK. De isolatieplaten zijn sterk, vormvast en voor 100 procent recyclebaar.

Binnen het stramien van de EPSHR-plaat worden de steenstrips aangebracht, waarbij keuze kan worden gemaakt uit een uitgebreid oeuvre aan steenstijlen en kleuren.

De malgevormde isolatieplaten zijn volgens de producent 100 procent waterdicht en dat geldt ook voor het E-Boardsysteem als geheel. De verlijming tussen de platen met PU-lijm (polyurethaan) resulteert in één gesloten isolatieschil.

Meer bij Vandersandengroup>