Mycelium piepschuim eerste in KVK Innovatie Top 100

Grown.bio uit Heerewaarden ontwikkelde een duurzaam alternatief voor piepschuim en veroverde daarmee de eerste plaats in de KVK Innovatie Top 100. Het bedrijf maakt ‘piepschuim’ met wortels van paddenstoelen op een ondergrond van landbouwafval. KVK publiceert jaarlijks deze ranglijst met 100 concrete innovaties in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. De winnaar mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van het land noemen.

Het ‘piepschuim’ van Grown.bio is gebaseerd op paddenstoel mycelium, dat het bedrijf mengt met geprepareerd landbouwafval. Met dat mengsel worden mallen gevuld, waarin het mycelium en de landbouwvezels aan elkaar groeien. Na vijf dagen is het materiaal gereed en kan worden gedroogd en na behandeld. Het resultaat is een stevige vorm, die schokabsorberend, lichtgewicht, waterwerend en brandveilig is.

De eigenschappen van de myceliumproducten maken het geschikt als verpakkingsmateriaal. Allereerst hebben de producten een hoge schokweerstand en zijn ze in staat uw producten goed te beschermen.

More at Grown.bio>