VTT-pilot schaalt de productie van duurzame cellulosefolie op

29 maart 2023 – Het Finse VTT Technical Research Centre gaat € 1,5 miljoen investeren in haar CelluloseFilms-proeffabriek, met het doel de productiemethoden van hernieuwbare cellulose-alternatieven op te schalen. Het nieuwe materiaal is ontwikkeld om de plastic folie te vervangen die wordt gebruikt in de meeste moderne voedselverpakkingen. Dankzij de investering kan de fabriek volgens VTT beginnen met het testen en ontwikkelen van processen die de massaproductie van deze films voor de verpakkingsindustrie mogelijk maken.
De focus van de pilot ligt op het verbeteren van de barrière-eigenschappen en het commerciële gebruik. Het onderzoeksinstituut schat dat het verpakkingsmateriaal over vijf jaar op grote schaal industrieel kan worden gebruikt.

VTT maakte in juni 2022 voor het eerst bekend een duurzaam alternatief voor plastic folie te hebben ontwikkeld. Intussen werkt het instituut al samen met meer dan 30 Finse en internationale bedrijven die geïnteresseerd zijn in de volgende generatie duurzame films.

Meer bij VTT>